Stedelijk Orkest Lebuïnus Deventer

Groepsfoto Stedelijk Orkest Lebuïnus

Het Stedelijk Orkest Lebuïnus (SOL) is een van de grootste harmonieorkesten van Deventer en bestaat al bijna honderd jaar. Het SOL heeft één orkest, waar jong en oud met elkaar samenspeelt op goed amateurniveau. De vereniging heeft een open cultuur, iedereen is welkom om mee te komen spelen. Dat trekt veel nieuwe leden, studenten, maar ook bijvoorbeeld muzikanten die naar Deventer verhuisd zijn en het muziek maken weer op willen pakken. Dat maakt het Stedelijk Orkest Lebuïnus tot een uniek orkest waar je stem gehoord wordt, letterlijk en figuurlijk.

Behalve gezellig is het SOL ook een hele levendige vereniging, veel leden zijn actief in commissies om  allerlei dingen te organiseren. Van concerten tot studieweekenden. Vol enthousiasme wordt van elke activiteit iets bijzonders gemaakt, voor orkest en publiek.

Het SOL staat onder leiding van dirigent Christa Boerman. Het orkest geeft per jaar verschillende optredens zoals zomerconcerten op de Brink en de Wellekade in Deventer, een nieuwjaarsconcert en om het jaar staat een groot showconcert in de Deventer Schouwburg op het programma. Vaak met een speciale gast, zoals musicalacteur Stanley Burleson in 2016. In 2018 (14 april) speelt het SOL filmmuziek in de Schouwburg en doet dat samen met een speciaal voor dit concert samengesteld projectkoor met maar liefst 110 zangers. Het volgende grote project op de agenda is deze samenwerking met het Orkest van het Oosten en de twee andere orkesten uit Deventer, de Eendracht en Sempre Crescendo. Een unieke kans voor de muzikanten van het SOL om met beroepsmusici te spelen en als orkest een leuke en leerzame tijd te hebben.