Sempre Crescendo Diepenveen

Foto Sempre Crescendo

Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Diepenveen bestaat uit een orkest, een jeugdorkest en een slagwerkgroep. Leerlingen op blokfluit, blaasinstrumenten en slagwerk worden opgeleid door eigen, professionele docenten.

De slagwerkgroep en het (jeugd)orkest zijn een regelmatige en gewaardeerde verschijning bij evenementen in het dorp, zoals Koningsdag, de intocht van Sinterklaas en de Dodenherdenking op 4 mei. Verder treden zij op in verzorgingstehuizen en in november geven ze altijd een najaarsconcert. Orkest en slagwerkgroep nemen graag deel aan concerten en evenementen in Deventer en omgeving, ook samen met andere orkesten, muzikanten en koren.

Het orkest speelt muziek in verschillende stijlen, zoals film- en musicalmuziek, lichte (pop)muziek, sfeervolle kerstmuziek in de kerstperiode, soms ook een licht klassiek nummer. Voor ieder wat wils dus en zo blijven de repetities afwisselend.
De slagwerkgroep bestaat uit enthousiaste jongeren, die het leuk vinden om te improviseren en geen uitdaging uit de weg gaan. Ze spelen overal op; van xylofoon tot trom, van kliko tot . . . . . . . .

De vereniging is opgericht in 1923 en bestaat dit jaar 95 jaar. In al die jaren zijn ze steeds met de tijd en de ontwikkelingen meegegaan en dat doen ze nog steeds.

Sempre Crescendo is een actieve en gezellige vereniging, waarbij met plezier muziek maken voorop staat!